20.04.2024 г.

Микробиологичната лаборатория, разположена на територията на МБАЛ „Христо Ботев“ АД, разшири пакета от изследвания и вече извършва PCR диагностика.

  05:57, 17 Jun 20
Микробиологичната лаборатория, разположена на територията на МБАЛ „Христо Ботев“ АД, разшири пакета от изследвания и вече извършва PCR диагностика.

Уважаеми пациенти, бихме искали да Ви информираме, че микробиологичната лаборатория към МБАЛ „Христо Ботев“ АД –гр. Враца е включена в списъка на Министерство на здравеопазването за лаборатории с компетентност да извършва изследване и потвърждение на COVID-19, със Заповед РД-01-245/30.04.2020 г. на министъра на здравеопазването – г-н Кирил Ананиев.

Микробиологичната лаборатория, разположена на територията на МБАЛ „Христо Ботев“ АД, разшири пакета от изследвания и вече извършва PCR диагностика. В пакета е включено и изследване с PCR тест за новия коронавирус COVID-19.

Новата PCR лаборатория е оборудвана с най-съвременна апаратура и отговаря на всички стандарти за изследване в областта на вирусологията, гарантирайки най-висока точност на изследвания.

В лабораторията се изследват проби на пациенти от здравното заведение и проби, изпратени от други здравни заведения или институции. Лабораторията взема и изследва проби за COVID-19 от граждани по тяхно желание.

Ръководството на МБАЛ „Христо Ботев“ АД благодари на Министерство на здравеопазването и Дарителски фонд „За Враца“, които осигуряват финансиране на закупуването на медицинската апаратура и консумативи за извършването на PCR изследвания от най-висок клас.

Телефон за връзка с PCR лабораторията - 0887 006 784